Orientació Acadèmica Balear



Present aquest recurs, actual pàgina amiga, que he incorporat dins la meva xarxa de recursos per a millorar l'educació del nostre sistema educatiu.

OAB (Orientació Acadèmica Balears), és una entitat dirigida als alumnes i als pares/mares de la societat balear, intenta donar una resposta a les necessitats de presa de decisions cap a la formació acadèmica i professional.

El seu màxim responsable és en Sebastià I. Perelló Martorell, amic meu i còmplice del darrer any de carrera universitària, on compartirem moments i projectes enriquidors per a la nostra formació. Una persona seria, responsable i amb uns principis educatius lligats a l'educació inclusiva

L'entitat dirigeix el seu treball dins aquests àmbits:

- Orientació Acadèmica i Professional: on incorporen els procés de presa de decisions, disseny d'itineraris formatius. La finalitat de la qual, cerca capacitar a l'estudiant de garantir l'èxit en la seva elecció.

- Reforç educatiu i tècniques d'estudi: capacitar a l'alumna de com aprendre millor, recuperar motivació cap a l'estudi i saber superar els obstacles que anirà trobant al llarg de la seva vida acadèmica.

- Xerrades "a la carta": destinats a alumnes o associacions de pares i mares, confeccionades a mida i segons les necessitats del grup. Temes que preocupen i necessiten d'una millora dins el seu concepte, donen resposta a les necessitats del col·lectiu al qual es dirigeixen.

- Dificultats d'Aprenentatge: participen al grup de treball del Col·legi de Pedagogs i Psicopedagogs per assabentar-se de les darreres corrents en aquest camp.

- Escoles de pares i tallers familiars: dirigits a associacions de pares i mares, en elles es tracten els temes que més preocupen a la família des d'una perspectiva oberta i col·laborativa on tothom diu el que pensa. El psicopedagog pren un paper de guia i acompanya les famílies en un procés d'aprenentatge conjunt.





L'entitat treballa amb dos gabinets psicològics per a garantir el màxim l'atenció i la qualitat en els seus quefers.